Premature baby’s: te vroeg geboren

Een baby is te vroeg geboren wanneer de baby geboren wordt op het moment dat hij of zij nog niet ‘af’ is. Je kan van een premature baby spreken als deze geboren wordt voordat je 37 weken zwanger bent. Er wordt gesproken van extreem te vroeg geboren baby’s als je zwangerschap korter dan 32 weken duurde. Kinderen die worden geboren voordat zij 32 weken oud zijn komen over het algemeen te liggen op de neonatale intensive care afdeling in een ziekenhuis. Zo kunnen ze goed in de gaten worden gehouden en verzorgd worden.

Waarom worden baby’s te vroeg geboren?

De oorzaak van een vroeggeboorte is vaak onduidelijk. Zo kunnen complicaties tijdens de zwangerschap een oorzaak zijn of de artsen besluiten dat het beter is als je kind eerder geboren wordt. Als je baby veel te vroeg geboren wordt kan dit veel onzekerheid opleveren. Je kunt niet gelijk naar huis met je kindje en soms kunnen er complicaties optreden, omdat hij of zij nog niet volgroeid is. Vaak zijn premature baby’s ook veel kleiner en zien ze er heel kwetsbaar uit. Vaak liggen premature baby’s in een couveuse, omdat zij daar goed op temperatuur gehouden kunnen worden.

Complicaties bij te vroeg geboren baby’s

Vanaf 34 weken zijn de longen van je baby volgroeid. Als jouw kind te vroeg wordt geboren en jij voor 34 weken zwangerschap bevalt kan het zijn dat je kindje wat meer moeite heeft met zelfstandig ademhalen en het zuurstofpeil op orde houden. Gelukkig zijn daar tegenwoordig oplossingen voor bedacht en kan het zijn dat je kindje aan de beademing wordt gelegd. Dit ziet er misschien wat akelig uit, maar is wel beter voor je baby en helpt ze zeer. Na verloop van tijd zijn de longen uitgerijpt en kan je baby zelfstandig, zonder aan het zuurstof te liggen ademen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Post