De waterpokken bij je baby

Wanneer je baby de waterpokken heeft kan je je zorgen maken. Zeker als je een baby hebt die pas een maand of drie oud is en nog niet over een goed afweersysteem beschikt. De waterpokken is echter een ziekte die bijna iedereen wel eens krijgt en is gelukkig een ziekte waarvan je niet zo ziek wordt. Als jij ooit eens de waterpokken hebt gehad en jouw baby is drie maanden oud of jonger, dan is hij of zij beschermd door de antistoffen die overgedragen zijn vanuit de placenta. De klachten van je baby zullen dan redelijk mild zijn en je baby zal weinig last hebben.

Symptomen van de waterpokken

Gelukkig maken de waterpokken je over het algemeen niet zo ziek, maar ze zijn wel heel vervelend. De waterpokken worden veroorzaakt door een infectieziekte en deze ziekte is zeer besmettelijk. Het is dan ook een van de meest voorkomende kinderziekten. De rode vlekjes en blaasjes die worden veroorzaakt door de ziekte kunnen heel erg jeuken, wat heel vervelend kan zijn. Wel is het beter om te voorkomen dat je kind gaat krabben, omdat dit littekens kan veroorzaken. Gelukkig is de kans dat je het voor een tweede keer krijgt zeer zeldzaam, omdat je antistoffen aanmaakt na het gekregen te hebben.

Waterpokken bij je pasgeboren baby

Als jij als kind de waterpokken hebt gehad, dan geef jij jouw baby automatisch antistoffen mee via de placenta. Baby’s tussen de nul en drie maanden oud hebben deze antistoffen nog in bloed zitten en worden niet zo heel erg ziek als zij de waterpokken krijgen. Maar als jij zelf nooit de waterpokken hebt gehad dan kan je kind wat zieker worden, omdat het afweersysteem van pasgeboren baby’s nog niet werd zoals deze hoort te werken. Sowieso is het slim om je kind goed in de gaten te houden en ze thuis te houden als zij de waterpokken hebben. Zo kun je voorkomen dat er meer kinderen worden besmet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Post