De eerste tandjes van je baby

Als je eerste kindje op komst is kan het best spannend zijn. Je weet natuurlijk nog helemaal niet wat je kunt verwachten. je hebt het vast wel gezien bij vrienden en familie zoals je broer of zus, maar wanneer je het helemaal zelf moet gaan doen is het toch een beetje anders. In deze tekst gaan we het hebben over het doorkomen van je baby’s eerste tandjes. Zo weet je een beetje wat je kunt verwachten en hoe je jouw baby kunt helpen het hem of haar zo min mogelijk lastig te maken.

Wanneer komen de eerste tandjes van je baby door?

De eerste tandjes komen bij baby’s meestal door als ze tussen de vier en de zeven maanden oud zijn. Op driejarige leeftijd zijn de melktanden waarschijnlijk helemaal doorgekomen. Het doorkomen van de tanden kunnen vervelend zijn voor je baby. Dit kan ervoor zorgen dat je kind zich niet helemaal lekker voelt en klachten ervaart. Niet zo gek, aangezien er een grote druk op het tandvlees van je baby komt te staan. Gelukkig zijn er allerlei trucjes die kunnen helpen bij deze klachten en ze kunnen verminderen.

Symptomen bij doorkomende tandjes

Het doorkomen van de eerste tandjes bij een baby kan zorgen voor pijn en andere klachten. De meest voorkomende symptomen bij het doorkomen van je baby’s tanden zijn bijvoorbeeld huilen, vaker dan normaal, kwijlen, opgezwollen tandvlees, onrustig zijn en onrustig slapen, op alles willen bijten en zuigen, minder eten dan voorheen en wrijven over de wangen en oren. Als een tand doorbreekt dan verdwijnt de pijn vaak ook snel. Als je baby doorkomende tanden heeft dan kun je je baby spullen geven om op te sabbelen en te kauwen. Zo kun je voorkomen dat ze spullen in hun mond stoppen die gevaarlijk zijn en waar zij zich in kunnen verstikken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Post