De eerste babyschoentjes? Hoe bepaal je de juiste maat

Het is zover! Je kind begint zijn of haar eerste stapjes te zetten en je bent enthousiast om hem of haar op weg te helpen. Naast een paar sokjes wil je je kind ook een paar eerste schoentjes geven. Maar waar moet je op letten als je op zoek bent naar babyschoentjes? En hoe ga je de schoenmaat baby berekenen? Lees verder voor alle informatie die je nodig hebt om het perfecte paar schoentjes voor je kleintje te kopen!


Schoenmaat baby berekenen?

Onderstaande tabel kun je door middel van het voetje op te meten de juiste maat bepalen. Meet het voetje van je baby op in de lengte:

Maattabel schoenmaat baby 

10,8 – 11,4 cmSchoenmaat 18 
11,5 – 12 cmSchoenmaat 19
12,1 – 12,6 cmSchoenmaat 20
12,7 – 13,4 cmSchoenmaat 21
13,4 – 14 cmSchoenmaat 22


Je kunt zelf de schoenmaat van je baby opmeten. Leg de voet van de baby op een vel papier met een sok aan en teken de omtrek over, Meet het voetje van de hak tot teen en tel hierbij een halve tot 1 cm erbij op.

Voetjes kunnen in lengte variëren. Begin voor de juiste schoenmaat altijd met de langste voet. De maten in de maattabel hieronder zijn inclusief groeiruimte. Ben je niet zeker tussen twee maten? Rond dan naar boven af.Waar moeten de eerste babyschoentjes aan voldoen?

Er is niets zo schattig als een baby die zijn of haar eerste stapjes zet. Maar zoals elke ouder weet, kunnen die eerste stapjes behoorlijk wiebelig zijn. Let bij het kopen van de eerste babyschoentjes op het volgende:

Dat ze van leer zijn.
Leren babyschoentjes van natuurlijke materialen gemaakt. Ze zijn ademend en comfortabel voor je baby. Dit voorkomt ook dat de voetjes gaan zweten.

Speciaal ontwikkeld voor de allereerste stapjes.
Babyschoentjes helpen je baby de spieren in de voeten en benen te ontwikkelen, en ze beschermen je baby’s voetjes ook tegen de elementen, dus voor binnen en buiten.

Dat ze een flexibele antislipzool hebben.
Het is belangrijk dat je baby schoentjes draagt met anti-slip zolen. Flexibele zolen zijn ook belangrijk, om de juiste voetafwikkeling mogelijk te maken. Met de juiste schoentjes zal je baby in een mum van tijd zelfverzekerd en stabiel op zijn of haar voeten staan.

Dat ze een ruime instap hebben.
Op die manier kan de baby gemakkelijk in de schoentjes stappen en knellen ze niet te strak om de voetjes. Het knellen kan de ontwikkeling belemmeren en er voor zorgen dat de baby niet meer wilt lopen.


Shoesme voor leuke perfecte babyschoentjes

Je zoekt de perfecte schoenen voor je kleintje, en we hebben precies wat je nodig hebt! De BABY-PROOF® Smart schoentjes van Shoesme zijn ontworpen om je kind vol vertrouwen zijn eerste stapjes te helpen zetten. Bovendien zijn ze erg schattig en zal je baby ze graag zal dragen. Je ziet meteen een verschil zien in de grip en het evenwicht van je kind. Bovendien zal het extra zelfvertrouwen en de stimulans van het dragen van BABY-PROOF® Smart schoentjes die eerste stapjes in een mum van tijd aanmoedigen.

Met Shoesme weet je zeker dat je kwaliteitsschoenen krijgt die de voeten van je kind ondersteunen en beschermen. Koop vandaag nog een paar BABY-PROOF® Slimme schoentjes!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Post